«ТерраВіта»: 17 років у ритмі зростання

30.11.2018

Вже 17 років поспіль компанія «ТерраВіта» залишається одним із лідерів вітчизняного аграрного ринку. Завдяки правильно обраній стратегії розвитку, чіткому розумінню потреб кінцевих споживачів, збалансованому за якісним наповненням інноваційними продуктами портфоліо (засоби захисту рослин, добрива та насіння), бездоганному сервісу та побудованій на засадах ділової порядності співпраці з виробниками й дистриб’юторами — компанія протягом цих 17 років стабільно розвивається й зростає, сприяючи прогресивному розвитку агропромислового сектору економіки України.

Політика і власне діяльність компанії орієнтовані на збереження унікальних українських ґрунтів на благо сучасного та майбутнього поколінь і забезпечення агровиробників продукцією, що робить землю здоровою та родючою, а того, хто на ній працює, задоволеним та щасливим від отримання щедрих урожаїв і сталих прибутків.
Свідченням стабільності в усіх аспектах діяльності компанії стала, зокрема, й щорічна міжнародна конференція, яку «ТерраВіта» провела наприкінці листопада у Києві. Ця конференція, лейтмотивом якої був меседж — «У ритмі зростання: мета — максимальний урожай. Пропонуємо найкраще!» — вже традиційно вчергове відбулась у форматі великого сімейного свята. Адже «ТерраВіта» та її ділові партнери й друзі — це як велика дружна сім’я зі своїми традиціями та звичаями.

«На разі сільське господарство потребує додаткового розвитку, перш за все — щоб забезпечити продовольством зростаюче населення планети і водночас — не шкодячи довкіллю, — сказала Каріна Маркарова, незмінний керівник компанії, відкриваючи конференцію. — Стале сільське господарство має неабияке значення для забезпечення населення достатньою кількістю їжі. До речі, це можливо і в Україні також. Ми впевнені, що зможемо вирішувати актуальні локальні та глобальні проблеми завдяки інноваціям і плідній співпраці. Тож у своїй сфері діяльності намагаємося бути успішними, щоб допомогти українським виробникам, а відтак пропонуємо їм тільки найкраще. Вважаю, що наша конференція — це хороша можливість для спеціалістів із різних регіонів країни не лише обмінятися досвідом і новими напрацюваннями, а й ознайомитися із сучасними дослідженнями рослин та “отримати в користування” досвід закордонних компаній. Сподіваюся, що ця подія стане вагомим внеском у розвиток сільського господарства України».
А святкувати було що. За ці 17 непростих років «ТерраВіта» створила потужний портфель інноваційних продуктів із новими формуляціями, унікальними за своїм складом і механізмами дії комплексними мікродобривами та стимуляторами росту рослин, а також розгалужену дистриб’юторську мережу по всій Україні. До того ж сьогодні «ТерраВіта» успішно працює й для сільгоспвиробників Молдови, Білорусі та Грузії. Сучасна сфера діяльності «ТерраВіта» — це розвиток, реєстрація, виробництво, маркетинг, дистрибуція та логістика пропонованих продуктів. Компанія активно реєструє нові продукти з удосконаленими препаративними формами, провадить повний контроль їхнього виробництва. На разі великий портфель продуктів, зареєстрованих у країнах СНД і в Україні, містить 120 препаратів. Зокрема, із 65 продуктів, зареєстрованих в Україні, — 18 фунгіцидів, 25 гербіцидів, 7 інсектицидів, 3 регулятори росту, 6 протруйників насіння, 3 мікродобрива і 1 родентицид. У Молдові компанія має 36 реєстрацій пропонованих продуктів: 14 фунгіцидів, 14 гербіцидів, 6 інсектицидів, 1 регулятор росту та 1 протруйник насіння; у країнах Кавказу — 15 реєстрацій, у Білорусі — 2 гербіциди, 1 фунгіцид і 1 регулятор росту.

«Успіх “ТерраВіта” полягає в тому, що компанія об’єднує науку в сегменті захисту рослин зі специфічними знаннями особливостей місцевих ґрунтів, кліматичних умов та специфікою вирощуваних рослин, аби допомогти аграріям у кожному регіоні вести ефективне сільське господарство на найвищому рівні. На разі в аграрній спільноті простежується хороша тенденція щодо вибору наших продуктів, — зазначила пані Каріна. — Якщо раніше фермери надавали перевагу добре відомим та розкрученим брендам мультинаціональних компаній, то нині вони поступово переходять до пошуку просто ефективних, дієвих і водночас доступних рішень. Адже агровиробники заздалегідь рахують свої планові витрати, тому обирають саме те, що їм найбільше потрібно та найкраще придатне для їхніх умов. Також вельми популярним стає післяпродажевий супровід та вибір ефективної системи захисту, адже сьогодні дієвий захист уже неможливо забезпечити лише одним продуктом чи засобом. Тобто аграрії не лише хочуть придбати якісний продукт, а й отримати комплексний супровід та ефективне вирішення своєї проблеми».

І «ТерраВіта» допомагає їм у цьому, щороку виводячи на ринок нові ефективні продукти. Максим Маркаров, комерційний директор компанії, представив абсолютні новинки, які будуть доступні українським аграріям уже 2019 року. Зокрема, це гербіцид Аллатан, 105 МД (мезотріон + нікосульфурон) із покращеною формуляцією, що не потребує додавання сурфактантів. Він призначений для захисту кукурудзи від комплексу однорічних і багаторічних злакових і дводольних бур’янів (також забезпечує й ефективний контроль ваточника сирійського) з широким вікном застосування (2–8 листків у культури). Також системний інсектицид Вамп 200, ВП (ацетоміприд) для контролю сисних комах, у т. ч. тих, що мають приховані стадії розвитку (мінери, трипси та ін.). Завдяки поєднанню системної і трансламінарної дій добре розноситься рослиною та діє як на оброблених, так і на необроблених частинах рослин. До того ж не проявляє резистентності й має низькі норми застосування. Поповнився новими продуктами й асортимент фунгіцидів компанії. Це, зокрема, Стайер 500, КЕ (пропіконазол + тебуконазол) — препарат профілактичної та системно-лікувальної дії з подовженим періодом захисного впливу (до 4–5 тижнів) проти борошнистої роси, іржі та плямистостей листя — для захисту зернових, сої, ріпаку, цукрових буряків та плодових культур; Торрінто 500, КЕ (прохлораз + тебуконазол) та Фабус 497, КС (епоксиконазол + тіофанат-метил) — системні фунгіциди профілактичної, лікувальної та захисної дії для захисту зернових колосових (а також цукрових буряків) від хвороб грибного походження. А для захисту насіння й сходів зернових колосових від комплексу хвороб компанія пропонує новий трикомпонентний протруйник Спайдер (флутриафол + імазаліл + тіабендазол), який справляє швидку лікувальну й пролонговану (до 60 діб) профілактичну дії. Також розширено реєстрацію на соняшник відомого фунгіциду Таффін (азоксистробін + ципроконазол).
Конференція компанії недарма має статут міжнародної — її гості та учасники зібралися з України, Молдови, Білорусі, Грузії, Німеччини, Індії, Іспанії та Південно-Африканської Республіки. І, як завжди, зарубіжні гості — ділові партнери «ТерраВіти» виступили з цікавими доповідями.

Так, Карстен Фішер, із німецької компанії «Штефес», яка виробляє для «ТерраВіти» засоби захисту рослин, мікродобрива, біостимулятори, розповів, що 2018 року відбулася знаменна подія — «Штефес ГмбХ» та «Фадер Альянс Лтд» (ексклюзивно виробляє для «ТерраВіти» більшу частину пропонованих компанією ХЗЗР) об’єднали свої зусилля та придбали завод із виробництва діючих речовин і готових формуляцій у Німеччині, який має назву SFM. Тож незабаром портфоліо «ТерраВіти» поповниться новими продуктами та цікавими нестандартними технологічними рішеннями.

А Джордж Нойман, представник «Гарда Кемікалз», найбільшого в Індії виробника ЗЗР, відзначив, що його компанія посідає друге місце на світовому ринку з продажів препаратів на основі хлорпірифосу та дикамби й третє — щодо засобів на основі циперметрину. Виробництво цих продуктів не залежить від імпорту технічної сировини з Китаю, тож агровиробникам не варто хвилюватися щодо наявності пестицидів на ринку: «Гарда Кемікалз» вироблятиме їх у достатній кількості, а «ТерраВіта» безперебійно постачатиме ці продукти кінцевим споживачам. І саме «ТерраВіті» він завдячує популярністю препаратів своєї компанії в Україні.

Франсеск Пратс, представник компанії SAS представив добрива та стимулятори росту рослин бренда «КОДА» для обробки насіння та позакореневого підживлення різноманітних культур. Варто зазначити, що асортимент і склад цих продуктів щороку розширюється й на разі нараховує близько 250 продуктів, що можна застосовувати на 250 культурах. І всі вони доступні українським аграріям завдяки компанії «ТерраВіта», яка ексклюзивно представляє їх на нашому ринку.

Особливе місце в портфоліо «ТерраВіти» посідає біорегулятор росту Келпак, який понад 35 років виробляє південно-африканська компанія Kelp Products. Він цінний тим, що виготовлений із природної сировини (водоростей) за унікальною технологією, яка дає змогу зберегти в готовому продукті максимальну кількість гормонів росту. Завдяки унікальному вмісту останніх, цей біопрепарат сприяє потужнішому розвитку кореневої системи та надземної частини рослин. Про механізм дії та результати нових випробувань препарату Келпак, які продемонстрували суттєву прибавку врожайності культур, розповіла представник компанії Жанін Дамс.

«Ми не ставимо собі за мету лише збільшити обсяг власних продажів — ми прагнемо забезпечити своїх клієнтів повним спектром послуг. Індивідуальний підхід, дієве рішення для конкретного господарства, з урахуванням його специфічних умов — ось майбутнє нашої співпраці, — сказала Каріна Маркарова, підводячи підсумки конференції. — Не буває рішення, яке б однаково добре було придатне для всіх. Тому майбутнє — в розробках і впровадженнях готових рішень систем захисту, а не в продажах окремих продуктів. Маючи комплексний портфель якісних продуктів, який постійно розширюється, а також команду досвідчених і знаючих фахівців, я переконана, що компанія відповідає високим європейським стандартам і прагне досягти аналогічного рівня і в розвитку своїх клієнтів, адже лише в єдності наша сила».

Завершилася конференція, як це має й бути на сімейних святах, подарунками: Каріна Маркарова врочисто нагородила пам’ятними відзнаками за результативне співробітництво найкращих дистриб’юторів компанії «Терра Віта» та потішила приємним відпочинком у музично-розважальному супроводі.

Карлес Зануй (SAS), Сюзан Дробе («Штефес»), Франсеск Пратс (SAS), Каріна Маркарова, Інекен Рек («Штефес»), Жанін Дамс (Kelp Products), Карстен Фішер («Штефес») та Джордж Нойман («Гарда Кемікалз»)

Компанія «ТерраВіта» — команда професіоналів