У КИЄВІ ВІДБУЛАСЯ ПІДСУМКОВА МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ КОМПАНІЇ «ТерраВіта»

28.11.2019

18 років для молодої людини — це час надій і сподівань, планів на майбутнє і визначення свого шляху в житті. Вочевидь це стосується й компанії «ТерраВіта», яка 18 років успішно працює на аграрному ринку України. Шлях компанія обрала вже давно, а що вибір було зроблено правильно, доводять результати 18-річної успішної роботи.

Обличчя компанії “Терра Віта” Каріна Маркарова молодша (по центру) та керівництво компанії: Мілена Маркарова (ліворуч) та генеральний директор Каріна Маркарова (праворуч)

Нині «ТерраВіта» — потужний гравець на ринку України, що забезпечує вітчизняних аграріїв засобами захисту, насінням та мікродобривами від провідних світових виробників. Портфоліо компанії щороку поповнюється новими ефективними препаратами, перевіреними досвідом та часом, безпечними для людини та довкілля. А коло партнерів збільшується, адже компанія на ділі довела свою надійність та ефективність.

Традиційно у кінці року «ТерраВіта» збирає своїх колег та партнерів з України, Білорусі, Молдови, Німеччини, ПАР, Іспанії, Індії на міжнародній конференції в Києві, щоб підбити підсумки сезону, поспілкуватися та обговорити плани на майбутнє. Наприкінці листопада чергова зустріч відбулася в київському Президент- готелі. Цього разу до кола партнерів та друзів компанії приєднався й заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький. Привітавши присутніх та побажавши успіху в роботі, пан Тарас поділився своїм баченням розвитку сільськогосподарського виробництва в Україні та найактуальнішому нині питанню — земельній реформі, викликавши цим активну дискусію в залі. Утім, на думку генерального директора компанії «ТерраВіта» Каріни Маркарової, відкриття ринку землі врешті решт призведе до збільшення кількості господарств, тож компаніям — постачальникам ЗЗР треба буде відповідати їхнім запитам.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький

– Для компанії «ТерраВіта» бути сучасним — це перш за все шукати високоефективні і водночас безпечні рішення в системі захисту рослин, — зазначила у своїй вступній промові Каріна Маркарова. — Формування портфеля продуктів у першу чергу залежить від проблем, що стоять перед аграріями. Ми бачимо, що Україна має великий потенціал для підвищення врожайності сільгоспкультур, для збільшення продуктивності виробництва і ми готові допомогти українському аграрію реалізувати ці амбітні плани, пропонуючи інноваційні рішення проблем. Тому для нашої компанії ми вбачаємо широке поле діяльності. Поза межами сучасних інноваційних тенденцій ми точно не опинимося.

Генеральний директор компанії “Терра Віта” Каріна Маркарова

Аналізуючи подальший розвиток ринку ЗЗР, пані Каріна виділила кілька тенденцій: зростання попиту на препарати з більш широким спектром застосування та на багатокомпонентні продукти, які дають змогу оптимізувати системи захисту культур.

– Основою світової тенденції є багатокомпонентні, зі складними композиціями препарати, дію яких споживач вже добре знає, — наголосила пані Каріна. — Нині значення препарату полягає вже не стільки в діючій речовині, а в його інноваційній формуляції. Рух уперед означає роботу над більш екологічними, безпечними для здоров’я людини препаратами, зокрема біологічними, які дають змогу зменшити хімічне навантаження на довкілля.

Тож компанія «ТерраВіта», базуючись на 18-річному досвіді, оперативно реагує на ці виклики, залучаючи до співпраці партнерські компанії з різних куточків світу. Своїми інноваційними розробками їхні представники й поділилися з учасниками міжнародної конференції.

Зокрема Франсеск Пратс, представник іспанської компанії «САС», давнього партнера «ТерраВіти», розповів про власний продукт — мікродобрива для позакореневого підживлення рослин, що виготовляють на високоякісній натуральній сировині. Перевагою іспанських добрив з підвищеним умістом цинку КОДА Zn-L, фосфору — КОДА Фол, комплексу амінокислот, підсилених мікро- й макроелементами КОДА Комплекс тощо, є не тільки здатність поповнювати нестачу необхідних елементів живлення рослин, але й стійкість до високих та низьких температур, низький уміст важких металів, відсутність осаду тощо. Саме тому ці добрива обирають аграрії 83 країн світу, в тому числі й в Україні.

Далека Південноафриканська республіка стає ближчою аграріям України завдяки унікальному гормоновмісному регулятору росту рослин Келпак виробництва Келп Продактс. Представник компанії Жанін Дамс нагадала, що препарат виготовляють з водорості Ecklonia maxima, що росте в холодних прибережних водах Південної Африки та має у своєму складі речовини, які допомагають їй вижити в екстремальних умовах. Саме ці діючі речовини екстрагують механічним способом без термообробки для створення Келпак. У результаті препарат, виготовлений із морських водоростей Ecklonia maxima, дає потужний поштовх до росту кореневої системи рослини, стимулює зростання мікроорганізмів у ґрунті. А, згідно з результатами досліджень, обробка Келпак по листовій поверхні дає стабільний приріст урожайності до 18%.

Представник компанії “Келп Продактс” Жанін Дамс

Утім, не варто залишати поза увагою й хімічні препарати, адже шкідники та збудники хвороб все активніше чинять опір засобам захисту. Тому без нових ефективних діючих речовин не обійтися. Зі свого боку Джордж Нойман, представник індійської компанії «Гарда Кемікалз», акцентував увагу на елементах, які роблять хімічні препарати ефективними. Такими елементами, як наголошувала і пані Каріна Маркарова у своїй промові, є не тільки діюча речовина, а й унікальна формуляція. Цим критеріям відповідають препарати «Гарда Кемікалз», створені на основі власних запатентованих діючих речовин, зокрема інсектициди Террахлор 480 к.е. на основі хлорпірифосу, Суперкіл 440 к.е. та Суперкіл форте 550 к.е. на основі циперметрину та хлорпірифосу, Бестселлер 200 SC на основі альфа-циперметрину. Усі ці препарати входять до портфоліо «ТерраВіта» і довели свою ефективність на полях України.

Представник компанії «Гарда Кемікалз» Джордж Нойман

Попри прогнози експертів щодо цінової стабільності на препарати захисту в наступному сезоні, все ж таки певні застереження з цього питання є. І пов’язані вони насамперед із ситуацією в Китаї — основного виробника сировини. За словами Сьюзан Дробе («Штефес»), через забруднення довкілля уряд країни докладає зусиль, щоб змінити ситуацію на краще, зокрема скоротивши до 2020 року на 30% кількість підприємств-виробників пестицидів та вивівши виробництво на обмежені території. Але проведені заходи, окрім покращення стану довкілля, мають і протилежний ефект — виробники стикнулися з нестачею сировини для виготовлення пестицидів, а кількість виробничих майданчиків скоротилася з 5000 до 2000. На додачу вибухи на хімічних заводах у Синшуї та Янсу призвели до ще більшого скорочення виробництва. У результаті, як наголошує Сьюзан Дробе, нестача діючих речовин призводить до підвищення ціни на сировину і кінцевий продукт.

Представник компанії «Штефес» Сьюзан Дробе

Тішить одне — для українських фермерів, які мають таких партнерів, як «ТерраВіта», не бракуватиме препаратів захисту за доступними цінами. Адже саме підвищення якості роботи з клієнтами ставить собі за мету компанія в 2020 році — поряд із розширенням ринків збуту.

Завершилася конференція традиційно: нагородженням партнерів по бізнесу пам’ятними відзнаками. Найкращими дистриб’юторами 2019 року було визнано МПП Фірма «Ерідон» та ТОВ “Торговий Дім “Насіння”. У номінації «Надійний партнер 2019 року» нагороди отримали ТОВ ” Агро-Хімічна компанія” та ТОВ “Спектр-Агро” та інші.